top of page

WIE BEN IK?

Ik ben Anna, moeder van 4 prachtige kinderen en getrouwd met Ivo. Samen wonen we in het mooie Twente.

Naast mijn werk als Office Manager, ben ik eigenaar van Oorclipz. Ongeveer 10 jaar geleden maakte ik mijn eigen beveiligingsclips voor de hoortoestellen van mijn kinderen. Ik kreeg altijd zoveel positieve reacties dat ik besloot om een webshop te starten. Nu bestaat Oorclipz al ekele jaren en ik heb er zeker geen spijt van. Zoveel lieve en tevreden klanten in binnen- en buitenland. Daar wordt ik nog steeds een heel blij mens van. 

 

HARTSTIKKE TROTS. 

ONZE KINDEREN

Ruim 10 jaar geleden mochten we ons eerste kindje verwelkomen. In de kraamweek werd er een gehoortest gedaan, en deze was onverwacht onvoldoende. Na diverse testen en controles kregen we na 6 weken te horen dat ze slechthorend bleek te zijn en kregen we een recept mee voor het aanschaffen van hoortoestellen. We kwamen echt in een totaal nieuw wereldje terecht en dat was echt heel emotioneel en pittig. Voorbij verlof en welkom zorgen.. Alles was voor ons nieuw en onbekend. Niet alleen het aanschaffen van hoortoestellen, maar ook de acceptatie en alle uitdagingen die op ons pad kwamen. 

 

Ons gezin werd uitgebreid met nog 3 prachtige kinderen.  Zeer onverwacht bleken zij ook slechthorend te zijn. Een intensieve tijd brak aan met overvolle agenda’s. Veel controles, gehoortesten, maar ook veel begeleiding. Een hoortoestel is een onmisbaar en fijn hulpmiddel, helaas zorgt het er niet voor dat onze kinderen opeens horend zijn. Ze horen wel meer, maar ze verstaan zeker niet alles. Deze misvatting zorgt ervoor dat een auditieve beperking voor velen om ons heen onzichtbaar is. En nee, dit nemen we echt niemand kwalijk. Wij wisten dit 10 jaar geleden ook niet. Nu weten wij inmiddels wel dat onze kinderen ruim 30% aan informatie missen….dagelijks… De onderlinge gesprekken in de klas, maar ook op het schoolplein. Noem maar op. Elke dag zijn er situaties waarin ze onbewust geïsoleerd worden van de groep. Gelukkig is er goede begeleiding en krijgen we hulp om het hen wat makkelijker te maken en om het zelf ook te accepteren.  

 

Nu klinkt het allemaal heel negatief, maar gelukkig zien wij ook dat ze echt meer zijn dan alleen hun slechthorendheid. Ze zijn stuk voor stuk uniek en hebben allemaal hun eigen talenten waar we graag aandacht aan schenken. En weet je, tegelijkertijd is het ook best fijn om een gezin te zijn met 4 slechthorende kinderen. Ze begrijpen elkaar als geen ander en ze  kunnen echt bij elkaar terecht. 

 

We zijn daarom ook hartstikke trots op ze! 

Als ervaringsdeskundige sta ik weleens als gastspreker voor kleine groepen. Tijdens deze informatieavonden inspireer ik graag ouders en professionals met mijn ervaring en met mijn verhaal. Een gehoorbeperking heeft enorme invloed op de kinderen, maar ook op het gezin. Welke keuzes maken wij en waarom? Hoe hebben wij tot nu toe alle tegenslagen overwonnen? Hoe zien wij de beperking en hoe leren wij de kinderen hiermee om te gaan? Het is gewoon heel waardevol om met lotgenoten hierover in gesprek te gaan met elkaar. 

 

Ik vergeet nooit de avond waarbij ik als gastspreker op een mini-symposium heb gestaan voor diverse hoorprofessionals. Mijn boodschap was duidelijk. Zet hulpmiddelen zo vroeg mogelijk in en laat deze toegankelijker zijn. Dit alles voor een betere taal ontwikkeling voor het slechthorende/dove kind. Na afloop werd ik gecomplimenteerd door mijn inspirerende verhaal en heb ik velen een andere kijk gegeven. Missie geslaagd! Hier word ik echt een heel gelukkig mens van.  

Persoonlijk contact staat voorop, dus bel mij gerust voor meer informatie.

Gastspreker - Lezingen

bottom of page